Mega Fortune - Spelet som gör folk till miljonärer

Somliga slots har en mer speciell status än andra och NetEnts Mega Fortune är definitivt en av dem. Mega Fortune är nämligen den videoslot som betalat ut de i särklass största vinsterna i onlinecasinons historia. Därtill är Mega Fortune det spel som betalar ut mest i jackpottar, samtidigt som det har en väldigt frikostig återbetalningsprocent. I samband med slotens stora popularitet växer den progressiva jackpotten med miljontals euro varje vecka.

Mega Fortune - Spelet som gör folk till miljonärer

Temat i Mega Fortune

För att sammanfatta Mega Fortunes tema krävs enbart ett ord; lyx. På svenska betyder Mega Fortune ”enorm förmögenhet” och videosloten går i precis samma tema som själva namnet. I bakgrunden ser man en lyxjakt som ligger för ankar vid en mäktig storstad. Hjulen är utformade i en behaglig grå färg och ramen runt hjulen är utsmyckad med glittrande diamanter. Symbolerna utgörs naturligtvis av exempelvis guldklockor, lyxjakter och limousiner. Som grädden på moset är till och med musiken något som kunde spelas i loungen på ett exklusivt hotell.

Insatser och återbetalning

Mega Fortune är en slotmaskin med fem hjul och tre rader. Detta innebär att det finns 15 positioner och 25 insatslinjer. Spelaren får själv välja mellan att placera 1-4 mynt på varje linje. Myntens värde kan justeras mellan 0.10-5 svenska kronor. Väljer man att spela för lägsta myntnivån och lägsta myntvärdet på alla linjer är insatsen alltså 2.50 kronor, medan högsta möjliga bet är 500 kronor. Värt att notera är att chansen för att nå jackpottspelet inte påverkas av vilken insats man väljer att spela för.

Återbetalningsprocenten är hela 96.60%. Poängteras bör att samtliga jackpottvinster är medräknade i procentsatsen. Spelets högsta vinst, bortsett från de växande jackpottarna, fås när man lyckas snurra fram fem stycken vilda symboler på en insatslinje eller fem stycken scattersymboler. Det förstnämnda ger en vinst på 10 000 mynt, medan raden med scattersymboler betalar 100 gånger insatsen.

Bonusfunktioner

I Mega Fortune hittar man scattersymboler, vilda symboler och ett free spins-läge. Scattersymbolerna ger spelaren kontantvinster om åtminstone två stycken snurras fram, samtidigt som minst tre stycken scatters automatiskt aktiverar free spins-läget. Hur många free spins spelaren tilldelas är inte förutbestämt eller baserat på antalet scattersymboler. Istället avgörs antalet gratis snurr när man klickar på någon av scattersymbolerna och kan med andra ord variera från gång till gång. När antalet avslöjas får man även reda på vilken multiplikator som gäller. De vilda symbolerna däremot ersätter i vanlig ordning andra symboler.

Den mest karakteristiska bonusfunktionen med Mega Fortune är dock självklart de tre eftertraktade progressiva jackpottarna. Mega-jackpott betalar ut de i särklass största summorna, men Major-jackpotten lämnar verkligen inte heller spelaren tomhänt. Däremot blir Rapid-jackpotten aldrig riktigt stor, utan ger en betydligt mindre vinstsumma än de två övriga. För några år sedan satsade en finsk spelare 2.50 kronor på Mega Fortune och vann Mega-jackpotten som då låg på rekordstora 154 miljoner kronor.

För att kunna kamma hem miljonerna måste man snurra fram tre bonussymboler på en av de aktiva insatslinjerna. Egentligen aktiveras bonusspelet relativt regelbundet, men att vinna bonusspelet är däremot rätt svårt. I bonusspelet ser man tre stycken hjul, varav ett börjar rotera först. Spelarens uppgift är att stoppa detta hjul och hålla tummarna för att markören landar på en pil som aktiverar nästa hjul. Spänningen är i detta skede olidlig eftersom Mega-jackpotten hägrar i mitten.