Dead or Alive - Populär från NetEnt

Dead or Alive är en spelautomat som är skapad av den svenska giganten NetEnt. Spelautomaten har några år på nacken men är fortfarande högst relevant tack vare att slotten är sprängfylld med underhållning. I Dead or Alive går resan till Vilda Västern och det finns få teman som är lika passande för en mäktig enarmad bandit?

Spelautomaten har flera olika specialfunktioner som gör det roligt att prova på denna underhållande slot. Eller vad sägs om både en vanlig wild samt en sticky wild. Dessutom finns det ett lukrativt free spins-läge som du kan aktivera om du har turen på din sida. Prova på spelautomaten idag och upptäck allt som det finns att ta del av i Dead or Alive.

Dead or Alive slot

Så fungerar Dead or Alive

För att börja spela Dead or Alive ska du först ställa in ditt myntvärde och nivå för att avgöra insatsen som ska användas när du spelar. Det ska sägas också att Dead or Alive blev så omåttligt populär att NetEnt valde att lansera en uppföljare också och numera finns det också en spelautomat som heter Dead or Alive 2.

Men även i originalet är grafiken riktigt häftig. Det finns också symboler i spelautomaten där fem ger något lägre vinst. Som i många andra slots är detta kortsymboler i form av 10, J, Q, K och A. Men vi vill hellre ha de andra symbolerna eftersom de kan ge betydligt högre vinster. De högst betalande symbolerna är i stigande ordning ett shotglas, cowboy boots, cowboy hatt, en revolver samt sheriffbrickan som är den högst betalande symbolen där fem stycken ger 1000x insatsen. Utöver det finns det också specialsymboler som Wild-symbolen, Sticky Wild-symbolen och Scatter-symbolen.

Wild och Sticky Wild

I Dead or Alive finns det en wild-symbol och den utgörs av en Wanted Outlaw poster som du garanterat sett i en Vilda Västern-film. Precis som wild-symboler brukar fungerar den identiskt till en joker i en kortlek som därmed ersätter samtliga symboler för att försöka skapa en vinstkombination.

Dead or Alive har ytterligare en wild-symbol som faktiskt är ännu bättre. Det handlar nämligen om en Sticky Wild som inte har en förbrytare som på postern som wild-symbolen utan istället fem efterlysta rövare. Eftersom de är sticky kommer de att stanna kvar på hjulen vilket gör att det finns chans till ökade vinster. Under huvudspelet fungerar de enbart som sticky vilket i och för sig inte är så bara med tanke på de ökade vinstchanserna. Men under free spins-läget är symbolerna ännu bättre. Då kommer du nämligen att få fem free spins ytterligare för varje sticky wild som hamnar på hjulen.

Free spins-läget är fantastiskt

I Dead or Alive finns det en scatter-symbol som är mycket trevlig. Du känner igen den enkelt eftersom symbolen utgörs av en pistol med patroner. Om du skulle ha turen att få tre stycken av denna på spelplanen på samma gång kommer du också att bli belönad med tolv stycken gratissnurr. För att göra det ännu bättre kommer alla vinster under free spins att dubblas. Och som vi var inne på tidigare kommer dessutom varje sticky wild-symbol att aktivera ytterligare fem free spins.

Perfekt från mobila enheter

En sak som är perfekt med Dead or Alive är att den är utmärkt att spela från en mobil enhet. Du kan också prova spelet i demoläge om du vill testa spelautomaten utan att någon som helst risk. Då kommer du att ges möjligheten att spela med låtsaspengar. Testa att använda din smartphone eller surfplatta för att spela Dead or Alive idag. Det ger en otrolig frihet som inte ska underskattas för dig som spelare.