Esports betting - Betta på E-sport

Något som de senaste åren tagit enorma andelar bland bettingbolagen är Esport. Antalet utövare har länge varit många, antalet tittare likaså. Men det är först de senaste fem åren som betting på esport etablerat sig rejält. Att betta på Esport har många fördelar och till skillnad från sportsbetting är det betydligt billigare att titta på Esport. Helt gratis faktiskt! Nästan allting går nämligen att streama hos Twitch. Allt från större turneringar till ligamatcher hittas hos Twitch och trenden med att titta på livestreamad esport lär fortsätta ett bra tag framöver.

CS:GO - Svenskarnas favorit

Counter Strike Global Offensive, eller CS:GO som är den mer kända termen, är svenskarnas favorit bland betting på esport, utan tvekan faktiskt. Två lag möter varandra där det ena är anti-terrorister och de andra är terrorister. En runda är väldigt kort och är över när alla spelare är dödade i motståndarlaget eller om man uppnått målet man fått. Vill du komma igång och betta på Esport finner du flera bra spelbolag för e-sport hos våra vänner casinofeber.se.

/betting-pa-esport.jpg

Sverige har en lång historik i Counter Strike med världens bästa spelare genom tiderna, HeatoN, som kändaste personen. Han spelade för laget NIP (Ninjas in Pyjamas) som än idag är kvar på den högsta nivån. Ett annat känt svenskt lag är Fnatic som också är etablerade och har vunnit flera stora turneringar. Esport bonusar Som ny medlem hos ett spelbolag brukar du i regel kunna ta del av en oddsbonus. Denna går alltid att använda på esport. Samma krav och regler gäller när du bettar på esport som annan sport. Idag har till och med de största skeptikerna börjat acceptera esport som en riktig sport och prispengarna i tävlingarna är enorma. Vissa enskilda sidor som satsar stort på esport har unika bonusar för till exempel CS:GO, Starcraft och WoW, men vanligast är fortfarande att spela med en klassisk insättningsbonus. I framtiden kommer dock säkerligen antalet bonusar på Esport fortsätta att öka.

Esportspel du kan betta på

Som ni nämnde ovan är CS:GO utan tvekan den esport som flest svenskar bettar på. Men internationellt finns det de som är betydligt större. I Asien till exempel hade en final i Starcraft 2 fler tittare än NBA-finalen i basket. Något som bevisar esportens dominans nu för tiden. Förutom Starcraft 2 är League of Legends (känt som LoL), Dota 2, Hearthstone och Heroes of the storm populärt.

Den senaste trenden är Fortnite som blivit extremt vanligt de senaste åren. Spelbolagen med Fortnite i sitt utbud blir allt fler och det är säkerligen det ökande antalet deltagare som gjort att även fler väljer att betta på sporten. Zlatan Ibrahimovic är en känd person som brukar spela Fortnite.